Mis niets van het regionale nieuws van Leeuwarden e.o.

Advertentie:

www.Motor-Doctor.nl

Advertertentie:

www.Motor-Doctor.nl

  

Op zondag 26 februari kreeg de politie in Heerenveen een melding dat de landelijke eenheid achter een personenauto waarvan de bestuurder, ondanks meerdere stoptekens,  niet wilde stoppen.

De agenten in Friesland zagen de auto vervolgens rijden ter hoogte van Wolvega op de A32 in de richting van Leeuwarden. Om geen onnodige gevaarlijke situaties te veroorzaken bleven ze op afstand rijden van de auto. De andere agenten haakten af. Met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur werd de achtervolging op afstand doorgezet.

Uiteindelijk botste de bestuurder op de Marowijnstraat te Leeuwarden tegen een muur. De bestuurder probeerde nog te vluchten, maar dat was maar van korte duur. De verdachte, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden.

De personenauto werd in beslag genomen en de bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De overtredingen waar proces verbaal zal worden opgemaakt is het diverse keren negeren van stoptekens, het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur, rijden zonder rijbewijs, 2 keer rechts inhalen op de snelweg.

Omdat de bestuurder mogelijk onder invloed van drugs was, ik bij hem een bloedproef afgenomen.

In de auto zat ook nog een vrouwelijke passagier, zij is voor onderzoek meegegaan naar het MCL. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

f


MijnLeeuwarden.nl | Nieuws over Leeuwarden en (Oud-) Leeuwarders | Uitgaan in Leeuwarden | Politieberichten
 
MijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijkMijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijk