Mis niets van het regionale nieuws van Leeuwarden e.o.

Advertentie:

www.Motor-Doctor.nl

Advertertentie:

www.Motor-Doctor.nl

De Friese app "In wrâldreis yn 80 dagen" is online beschikbaar. De app bevat de digitale versie van het Friese stripboek met dezelfde titel, een bewerking van Jules Vernes beroemde 18e-eeuwse reisverhaal. De Groninger/Friese uitgever Regaad bracht het stripboek afgelopen zomer uit; binnen een maand was de strip al toe aan een tweede druk. Natuurlijk is de app veel uitgebreider dan het stripboek kon zijn: geluidseffecten, animatie, een electronische versie van de roman zelf (in Friese vertaling) en meer dan 40 zogenaamde ’infopunten’.

Deze infopunten bevatten allerhande achtergrondinformatie en meertalige url’s over de wereld anno 1872 – het jaar waarin de fictieve wereldreis fan de gentleman Phileas Fogg en zijn knecht Passepartout plaatsvond. In samenwerking met een geschiedenisdocent van CSG Liudger Burgum heeft Regaad een digitaal lespakket bij de app ontwikkeld. Daarmee wil de uitgever een nieuw en geheel digitaal onderwijsmiddel bieden voor het meertalig voortgezet geschiedenis- en aardrijkskundeonderwijs, en natuurlijk voor de lessen Fries.

Anders dan aanvankelijk de bedoeling was is besloten om de app – in opdracht van de uitgever vervaardigd door Buro Klei – gratis beschikbaar te stellen. De app is met de zoektermen "Verne Frysk" te vinden in App Store en GooglePlay.

Verscheidene culturele fondsen maar vooral ook de Bibliotheek Service Fryslân en de provincie Fryslân hebben het project mede mogelijk gemaakt.

f


MijnLeeuwarden.nl | Nieuws over Leeuwarden en (Oud-) Leeuwarders | Uitgaan in Leeuwarden | Politieberichten
 
MijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijkMijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijk