Mis niets van het regionale nieuws van Leeuwarden e.o.

Advertentie:

www.Motor-Doctor.nl

Advertertentie:

www.Motor-Doctor.nl

Op zaterdag 25 maart zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Kadowinkel Ter-Sted in Ferwert. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Kadowinkel Ter-Sted heeft een bijzonder assortiment tuindecoratie. Deze winkel in kado-artikelen is gevestigd aan de doorgaande weg van Stiens naar Holwerd en bevindt zich dus op de vlakte. ‘Het waait hier altijd!’, aldus eigenaresse Afke Kramer. Hoe handig speelt deze onderneemster in op het feit dat het ‘altijd waait’ door onder andere bewegende metalen bloemen te verkopen. De objecten worden door de wind aangedreven en brengen beweging in de tuin. Een lust voor het oog. Afke vertelt ‘Je kunt je ogen er haast niet vanaf houden, zo leuk zijn ze’. Ook nieuw bij Ter-Sted is het assortiment siertuinverlichting. Bij Ter-Sted kan men verder terecht voor landelijke kadootjes en woonaccessoires.

35 kilometer aan winkelplezier

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 35 kilometer aan winkelplezier op het platteland, goed te doen op de fiets (op de E-bike is de route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Ferwert, via Blije, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De tocht begint deze maand in Ferwert, bij Kadowinkel Ter-Sted. Vervolg de route naar Outdoor Mozaïek Gallery met glasmozaïek en glasfusing sieraden. Van Ferwert vervolgt de route zich naar Blije. Naar Foarinoar Vintagekleding & Brocante, met een maandelijks aangevuld assortiment vintage kleding, en Atelier Kleine-Lijn, een ambachtelijke katoendrukkerij met kadowinkel en workshopruimte. Sneupzolder De Terp bevindt zich in Hiaure, een rommelzolder met brocante en curiosa. Vanuit Hiaure vervolgt de route langs Reitsum, waar Bij De Pastorie naast aardewerk van Bunzlau Castle en Emma Bridgewater ook brocante verkoopt. Vanuit Reitsum leidt de route naar Bloemen Doorn Roosje in Burdaard, waar voor een fijn prijsje een mooi boeket of klein kadootje op de kop getikt kan worden. Bij Kaarsenmakerij Johpie, gelegen aan de Dokkumer Ee, worden handgemaakte kaarsen verkocht. Op de route kan men terecht voor koffie en thee bij Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert, Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar in Blije. Bij Sneupzolder De Terp in Hiaure kunt u naast koffie en thee ook lunch verkrijgen.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

f


MijnLeeuwarden.nl | Nieuws over Leeuwarden en (Oud-) Leeuwarders | Uitgaan in Leeuwarden | Politieberichten
 
MijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijkMijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijk