Mis niets van het regionale nieuws van Leeuwarden e.o.

Advertentie:

www.Motor-Doctor.nl

Advertertentie:

www.Motor-Doctor.nl

Op woensdag 26 oktober, werd een 47-jarige inwoner van Duitsland aangehouden inzake valsheid in geschrift, vernieling en oplichting.

Een 91-jarige inwoonster van Leeuwarden had na het zien van een grote advertentie in een regionaal dagblad dat een bedrijf uit Leeuwarden vloerkleden reinigde en repareerde. Zij heeft vervolgens een afspraak gemaakt met het bedrijf en deze zijn bij haar langs gegaan. Een medewerker van het bedrijf gaf aan dat de totale werkzaamheden aan het vloerkleed 700 euro zou kosten. De 91-jarige ging hier mee akkoord en ondertekende de overeenkomst waarop het bedrag stond, ze moest een aanbetaling doen van 50 euro, wat ze per direct voldeed. Echter in een onbewaakt moment zette de medewerker voor de 700 een 3, waardoor het bedrag op 3700 euro kwam.

Toen het kleed was meegenomen door het bedrijf zag de zoon van de 91-jarige de nota liggen. Hij vroeg aan zijn moeder of dit wel klopte, daarop zijn beiden naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen van valsheid in geschriften.

Kleedje reinigen: 3700 euro

Op 26 oktober heeft de zoon het kleed opgehaald bij het bedrijf in Leeuwarden en had het resterende bedrag van 650 euro bij zich. De eigenaar van het bedrijf gaf gelijk dat hij meer moest betalen, want op de nota stond een bedrag van 3700 euro. Aangezien de zoon samen met een politieman in burger in het bedrijf was, legitimeerde de politieman zich en werd de eigenaar aangehouden ter zake valsheid in geschriften.

Het kleed is aangeboden bij een specialist en deze kwam tot de conclusie dat een gangbare prijs voor het repareren op 200 euro zit en dat een reiniging op 75 euro komt van het betreffende kleed. Aangezien het betreffende bedrijf een aantal vestigingen in Nederland heeft, is het niet ondenkbaar dat er meerdere gedupeerden zijn van deze oplichting.

Ondanks dat veel bedrijven wel kwaliteit leveren voor een goede afgesproken prijs willen wij u er op wijzen dat er dus bedrijven zijn welke hier misbruik van maken. Mochten uw ouders een vloer/wandkleed hebben en deze moet gereinigd of gerepareerd worden, wijs ze dan op de gevaren van deze oplichting.

f


MijnLeeuwarden.nl | Nieuws over Leeuwarden en (Oud-) Leeuwarders | Uitgaan in Leeuwarden | Politieberichten
 
MijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijkMijnLeeuwarden.nl is Mobiel-vriendelijk